sâmbătă, 15 aprilie 2017

Tradiția, cultura și limba - factori definitorii ai existenței unui popor

                                      Tradiții de Anul Nou                                                în comuna Șipote

                                                                              
     În comuna Șipote se mai păstreazătrează tradiția și azi  ca în seara de Anul Nou să  se adune in mijlocul satului toți săteni,după care  tate ”roțile”(căiuți, capre , berbeci etc.) fac un mic spectacol după care pleacă in sat . În fiecare an eu cu diverși membri ai familiei mele mergem să asistăm la acest eveniment emoționant la care ne întâlnim deseori cu diverși prieteni cu care stăm la discuție până noaptea târziu.


Tradiție= Ansamblu de concepții, de obiceiuri, de datini și de credințe care se statornicesc istoricește în cadrul unor grupuri sociale sau naționale și care se transmit (prin viu grai) din generație în generație, constituind pentru fiecare grup social trăsătura lui specifică. 
Globalizare=Acțiunea de a globaliza; fenomen de transformare a lumii într-o unitate, care se manifestă la scara întregului glob, prin mijloace specifice.


        Din cauza globalizării popoarelor încep să se piardă treptat tradițiile noastre , înlocuindule  cu tradițiile altor popoare care par mai interesante dar defapt nu e așa . Tradițiile sunt cee ce moștenim de la stramoșii noștri,  valori ale țării, ele ne deosebesc de alte popoare și ne fac unici, de aceea ca viitor cadru didactic doresc să promovez aceste obiceiuri educândui pe copii să le prețuiască și să le transmită mai departe.
        Tradițiile unui popor sunt cea mai de preț comoară pe care acesta o are , iar noi avem obligația să o păzim pentru a nu o pierde .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu